XXI Meeting of the Canada/Mexico/U.S. Trilateral Committee for Wildlife and Ecosystem Conservation and Management

Ottawa, Ontario – May 16 -29, 2016 Agenda

Working Table: Executive

Room: Ontario

Wednesday May 18	Thursday May 19
7:00-9:00am FWS Director and US State Agencies Breakfast 8:30 -11:30 am (3 hours, including travel time) Field Trip to Gatineau Park	9:00-11:00am (2 hours) 1. Welcome & Adoption of Agenda 2. Country Updates 3. Developing a Vision for the conservation of North America's Birds and their habitats 4. Improving Collaboration between the Trilateral and the Convention on Migratory Species 5. Hemispheric coordination of bird conservation 11:00-11:15am Break 11:15am-1:00pm (1 hour 45 min) 6. Invasive Alien Species
	7. COP13 – Mainstreaming Biodiversity 8. Recovery Plan for the Vaquita
12:00-1:30pm Lunch and Travel to Museum 1:30-2:00pm (30 min) Plenary Session: Migratory Birds Museum of Nature - Launch of State of North American Birds Report - Media Q&A	1:00-2:15 pm Lunch (delegates on their own) 2:15-3:15pm (1 hour) 9. Executive Table & ALL WT Co-Chairs joint session 3:15-3:45pm (30min) 10. The California Condor 11. Status Report on Trinational Monarch Conservation
2:00-5:30pm (3 hours 30 min) Plenary Session: Migratory Birds Museum of Nature - Panel presentations and discussion	3:45-4:00pm Break 4:00-5:15pm (1hour) 12.Conservation and Restoration of the Islands of Canada, US, & Mexico 13. Trilateral strategic priorities for 2018-2021 14. 2017 Trilateral Committee Meeting 15. Closeout and Highlights Report submission
6:00-7:00pm Reception and signing of LOI Museum of Nature	6:00-7:00pm Reception
Dinner (delegates on their own)	Dinner (delegates on their own)

XXI Meeting of the Canada/Mexico/U.S. Trilateral Committee for Wildlife and Ecosystem Conservation and Management
Ottawa, Ontario – May 16 -29, 2016
Agenda